Kwekerij Novita
Gespecialiseerd in het kweken van heesters
+31 (0) 6 36435681 / info@kwekerijnovita.nl

Kwekerij Novita is een jong en fris bedrijf in de boomkwekerij sector

Kwekerij Novita is opgericht in 2020 in het Brabantse Beek en Donk. De kwekerij bestaat uit 1 hectare kas en 2000 meter containerveld. Door verschillende partijen heesters te telen zijn wij in staat om een mooi assortiment te leveren richting tuincentra, groothandels, exporteurs, lijnrijders, collega kwekerijen en cash & carry’s. Transport kunnen wij voor u regelen.

Niels Kluijtmans: ’Met passie is veel te bereiken’

Als buitenstaander in de sector hield Niels Kluijtmans het voor onmogelijk om zijn ambitie te realiseren: een eigen tuinbouwbedrijf starten. Dat veranderde door de module Topklas Ondernemen aan de HAS Den Bosch. Ondanks de coronacrisis heeft hij er nog alle vertrouwen in. Zijn bedrijfsnaam drukt dat al enigszins uit: Novita, wat staat voor ’nieuw leven’.

Tijdens een sobere plechtigheid vanwege de coronacrisis heeft Niels Kluijtmans zijn hbo-diploma Akker- en Tuinbouw aan de HAS Den Bosch half juli in ontvangst genomen. Dan is hij al anderhalve maand druk in de weer met de start van zijn kwekerij met tuinplanten. Een kwekerij waarvan de contouren duidelijk en mogelijk bleken tijdens zijn module Topklas Ondernemen in het laatste schooljaar. „Belangrijkste element in de module is het opzetten van een businessplan voor een reële onderneming. Al doende groeide mijn vertrouwen dat een eigen tuinbouwbedrijf tot de mogelijkheden behoorde.”

Plantgoed kwekerij Novita
Niels Kluitmans - Kwekerij Novita

HAS Den Bosch
Met een vader als vrachtwagenchauffeur en een moeder als als zweminstructrice heeft Kluijtmans zijn roots duidelijk niet in de tuinbouw liggen. En St. Oedenrode waar hij opgroeit, is nu niet echt een regio met veel glastuinbouw. Toch belandt hij op zijn dertiende als scholier op het glastuinbouwbedrijf van Coen Dekkers, specialist in de teelt van euonymus, met name grote aantallen in kleine potjes. Het bevalt zo goed dat Kluijtmans na de Havo te hebben voltooid, kiest voor HAS Den Bosch.

Hulp van familie en vrienden
Zijn ouders en vrienden komen niet echt uit de tuinbouw, maar in hun vrije uren staan ze Kluijtmans wel bij bij het opzetten van zijn kwekerij. En het werk bevalt hen ook vaak. Deze steun in de rug kan Kluijtmans in deze fase van zijn eigen bedrijf goed gebruiken. Een onderneming waar de voormalige buitenstaander van de sector heilig van overtuigd is dat die gaat slagen: „Met passie is veel te bereiken.”